Background Image

Fizioterapie

Post Image

Fizioterapie


Fizioterapia abordeaza bolile sau leziunile care limitează abilitatile unei persoane de a se deplasa si de a efectua activitati functionale in viata de zi cu zi. Acest tip de tratament utilizeaza istoricul si examenul fizic al unei persoane pentru a stabili o abordare coerenta si eficienta in procesul de ameliorare si tratare a afectiunii respective.

Fizioterapeutii specialisti sunt instruiti in diagnosticarea si tratarea problemelor articulare și musculare, iar medical de familie, in anumite circumstante, va poate recomanda pentru astfel de probleme de sanatate un fizioterapeut specializat, nu un chirurg reumatolog sau ortoped.

Fizioterapeutii isi folosesc cunoștintele si abilitatile pentru o gama larga de probleme de sanatate, pe langa cele osoase si de articulatii, cum ar fi:

✓ probleme ale inimii si plamanilor;
✓ afectiuni neurologice;
✓ boli ale copilariei;
✓ boli specific varstei a treia;

Fizioterapia este o parte importanta a tratamentului pentru majoritatea persoanelor cu artrita si va ajuta sa va reluati sau sa mentineti o viata active si independent, atat acasa, cat si la locul de munca.

Tratamentul de fizioterapie poate include:

  • un program de exercitii specific;
  • sfaturi generale privind cresterea nivelului de activitate si evitarea leziunilor legate de exercitii fizice;
  • tehnici de ameliorare a durerii, cum ar fi impachetari la cals sau rece, mașini TENS (stimulare nervoasa electrica transcutanata), masaj, manipulare, acupunctura etc.
  • Accusamus et iusto odio dignissimos ducimus

    Fizioterapia va ajuta sa ramaneti activ si independent.